~ om meg ~

Om meg:

Jeg er født i 1968 og hadde de fleste av mine barndomsår i Aust-Torpa, som er i Nordre Land kommune i Innlandet. Vi bodde på gård med skogsdrift, dyr, gress og kornproduksjon.

Jeg vil si jeg hadde en trygg og god oppvekst med foreldre og søsken. Vi spiste ren og sunn mat som ble laget fra bunnen. Vi hadde egen grønnsakshage og sanket bær på høsten. Vi foredlet slakt en gang pr år.

Når det var slaktetid ble det kokt kraft, skjært, fordelt og laget opp mat som skulle holde for et år, spekeskinker og syltelabber ble saltet og lagt i lake og spekeskinker og spekepølser ble hengt til modning på stabburet. Så grunnlaget for en god helse burde blitt lagt her.

Helsen var også svært god frem til jeg fikk vannkopper, cytamegalovirus og twar så å si samtidig i 1999. Den første diagnosen var postviralt utmattelssessyndrom, deretter diagnosen ME. Uansett diagnose så ble jeg svært syk etter infeksjonene. Her startet min helsereise, hvor det har vært ett steg frem og to tilbake gjennom mange år.

I 2018 startet jeg på Funksjonell medisinsk institutt i Oslo. Da var helsen så dårlig at jeg måtte hvile ca. 70% av all våkentid og var husbundet i dager og uker i perioder.  Etter å ha prøvd «alt» og alle vanlige prøver som fastlegen forordnet var normale, ble det på Funksjonell medisin endelig tatt andre prøver og sendt til Danmark og USA for analyse.

Disse prøvene var ikke normale, det var egentlig fint, selv om det også var skremmende dårlige resultater, men det var målbart. Endelig var det noe håndfast å jobbe med og jeg startet på et helseforbedringsprogram innen funksjonell medisin.

En læresetning jeg har hatt hele veien er «å starte med slutten», altså hva vil jeg oppnå og hva er målet med å få en bedre helse og hva skal jeg gjøre om jeg blir friskere eller frisk? Dette vil jeg si har hjulpet meg til å holde motivasjonen oppe når det har vært tunge og slitsomme perioder på denne helsereisen.

Med min totale erfaring som sykepleier og pasient/aktient innen helse er jeg nå klar til å bistå andre som også strever med sin helse og eller ønsker en endring.

Varmt velkommen skal du være!

Utdanning:

Sykepleier 1996

Veiledningspedagogikk 2001

Kvalitetsutvikling 2002

Funksjonell medisin 2018-2022 (undervisning i forb. m/egen helsereise)

Hårmineralanalyse 2023

 

Arbeid:

Avlastning for funksjonshemmede: 4år

Sykehjem:  1 år

Hjemmesykepleien: 10 år

Kvalitetsrådgiver/systemansvarlig/opplæringsansvarlig : 13 år

Prosjektmedarbeider/sammhandlingsreformen: 1,5 år